A jó pálinka nem okoz fejfájást!

05/30/2013 - 12:15
A jó pálinka nem okoz fejfájást!

Mindig csak a hiánya!

A marossárpataki Antalfi Zoltán mostmár nemcsak a lakókörnyékén gondoskodik a hiány pótlásáról, hanem eljut szélesebb körökbe is, minőségi gyümölcspálinkája ugyanis, bekerült a Góbé termékcsaládba.

Antalfi Zoltán, okleveles pálinkafőző, akinek 22 éves tapasztalata van ebben a szakmában. Ebből 16 éven át, csak hagyományos módon, nyitott tűzzel, kavaró használatával főzte a pálinkát.
Ezt a több évszázados eljárást a nyárádmenti nagyszüleitől tanulta. Ma már ezt kénytelen kiegészíteni a munkavédelmi szabályoknak megfelelő modernizálással.

Ami ugyan csöppet sem ront az isteni nedű minőségén.

Gobe_termek_Marossarpataki_palinka_plakat_merkurblogA Góbé termékek polcára felkerülő gyümölcspálinka főzésénél a kétlépcsős kisüsti főzőtechnikát alkalmazza. Ezután tölgyfahordókban, gyümölcságyon érleli.

Tapasztalati véleménye szerint az ilyen pálinka fogyasztása -vagyis a megfelelő erjesztésű, alapanyagú és kiváló főzőtechnikájú- nem okozhat másnapos fejfájást!

Tanácsa, hogy fogyasztás előtt ne hűtsük le a pálinkát, mert ez egy természetes ital, ami hűtéssel elveszti gyümölcsös aromáját!

Fogyasszuk egészséggel és mértékkel!